Make your own free website on Tripod.com

SEMARAK LAGENDA SDN. BHD.

MENU PENGENALAN SYARIKAT FOTO
Pengenalan

Profil Syarikat

Carta Organisasi

Pantai Merdeka Resort

Peranginan Rimba Taqwa

Menu Utama

home


 

Semarak Lagenda Sdn. bhd telah didaftarkan pada tanggal 2 Mac 1994 di Kompleks Perniagaan Majlis Daerah Sik, Pekan Baru Sik, Kedah. Sejak itu Semarak Lagenda telah mengorak langkah untuk bertapak di dunia perniagaan dalam mengejar cita-cita untuk menjadi sebuah organisasi yang berjaya dalam perniagaan khususnya bidang yang telahpun diceburi. 

Antara rangkaian perniagaan yang dimiliki termasuklah mengendalikan Pantai Merdeka Resort, Kuala Muda Kedah, mengendalikan Peranginan Rimba Taqwa Sik serta terbaru menjadi antara pusat bagi program terbaru aspirasi murni negara iaitu Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)

Dengan kemampuan staf seramai 40 orang di pelbagai jabatan seperti jualan dan pemasaran, penyambut tamu, penyediaan makanan, operasi dan penyelenggaraan, pengurusan bilik serta jabatan am, Semarak Lagenda Sdn. Bhd. yakin dan komited untuk terus memacu kejayaan yang lebih besar di masa hadapan. 

Dengan berbekalkan moto 'Amanah dan Keihklasan Amalan Kami' Semarak Lagenda Sdn. Bhd bercita-cita untuk terus menjadi sebuah syarikat bumiputera yang cemerlang dalam aspek pengurusan mahupun perniagaan seterusnya menjadi contoh kepada  ramai usahawan bumiputera lain di negara ini.

admin.jpg (16559 bytes)
Pejabat Pentadbiran Pantai Merdeka Resort, Kuala Muda, Sungai Petani, Kedah

pejabat.jpg (19581 bytes)
Pejabat Pentadbiran Peranginan Rimba Taqwa Sik, Kedah

 

@Copyright by Anwar Hj Zakaria 10 September 2004